Historický objekt

Unikátní dobové sídlo stoličního soudce Vitáliše z roku 1910 v původním stavu a s velkým pozemkem se nachází v prestižní lokalitě Liptovského Hrádku, který je vzdálen pouhých 15 minut od Liptovského Mikuláše. Po rekonstrukci nabízí budova potenciál pro rozmanité využití, ať už jako reprezentativní rodinné sídlo, nebo ubytovací zařízení s gastro provozem.

Sídlo v minulosti považované za pýchu Hradní ulice je postaveno do tvaru L. První nadzemní podlaží sestává z průchodu, arkádového podloubí a táhlé chodby vedoucí do prostorné společenské místnosti. Tato část objektu má samostatný vchod po schodech z pozemku. Na podlaží se dále nachází kuchyň, 6 dalších pokojů, umývárna, koupelna, 2 toalety, samostatná sprcha, sklad a technická místnost. Velká část tohoto podlaží je podsklepená a disponuje několika místnostmi, které lze využít jako vinný sklípek či wellness. Na druhé podlaží vede schodiště a disponuje 4 samostatnými pokoji, kuchyní se spíží, koupelnou a skladovým prostorem. Jeden z pokojů je s výstupem na balkon a vchodem do podkroví, jež má potenciál pro vybudování několika útulných apartmánů. Autenticitu sídlu dodává zdobení věžičkou, která je dílem dřevařských mistrů. Kromě hlavní budovy se na pozemku nachází hospodářská budova s ​​užitnou plochou 253 m2.

Budova je postavena z kvalitní pálené cihly, díky čemuž jsou obvodové zdi v dobrém stavu. Použitý byl také slovenský travertin. Objekt je ve stavu vhodném pro kompletní rekonstrukci, která již byla zahájena a aktuálně jsou na podlaží k dispozici pro dělníky pokoje s elektřinou a vodou. Pro nového majitele je připraven projekt. Na pozemku je vykopána studna, vysázeny stromy a další zeleň. Naposledy byla budova využita jako školní družina. Celá nemovitost se prodává za cenu pozemku, ke kterému je velmi příznivý územní plán, podle kterého lze postavit až šestipodlažní budovu nebo hotel.

Lokalita Liptovský Hrádok nabízí řadu příležitostí k aktivní relaxaci, jako je turistika, cyklistika, tenis nebo golf. Objekt se nachází 200 metrů od známého gotického kamenného hradu Grand Castle, který je sám o sobě turisticky vyhledávanou atrakcí, 20 minut od Liptovské Mary s bohatou nabídkou výběru vodních sportů či necelou půl hodinu jízdy od Vysokých Tater. Nemovitost je součástí památkové zóny, ale není památkově chráněna, což umožňuje novému vlastníkovi úpravy bez zásadních omezení.

Využitelný interiér více než 1 000 m2, pozemek 6 169 m2.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    105687
  • Prodejní cena
    Cena na vyžádání
  • Užitná plocha
    444 m²
  • Zastavěná plocha
    530 m²
  • Pozemek
    6 169 m²
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další historické objekty v lokalitě Žilinský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.